donderdag 3 juli 2008

Informatie over het Korenfestival in Mala Loka

Informatie over het Korenfestival in Mala Loka

Klik op http://www.pevski-tabor.si/cms/ voor een Sloveens verslag.

Šentvid pri Stični 20-22 juni 2008

Koren die graag eens een schitterende buitenlandse ervaring willen opdoen, mogen deze unieke kans zeker niet laten liggen. Het Fonds voor Culturele Activiteiten van Slovenië nodigt de Europese koorwereld uit om deel te nemen aan het 39e Open Air Singing Festival in Šentvid pri Sticni. Dit festival is met meer dan 250 koren en 5.000 zangers de grootste koormanifestatie in Europa.Elk jaar vindt in Slovenië het koorkamp “Šentvid pri Stični” plaats. Dit koorkamp is normalerwijze bedoeld voor Sloveense koren. Tot 30 juni 2008 is Slovenië echter voorzitter van de EU en daarom wordt het 39e Open Air Singing Fesitval opgenomen in het officiële culturele programma dat het voorzitterschap begeleidt. Uit ieder EU-land worden kleine vocale groepen uitgenodigd (koren, delen van koren, kamerkoren, vocale ensembles) om deel te nemen aan deze grootse korenmanifestatie ter gelegenheid van het einde van het Sloveense EU-voorzitterschap . Aan de deelnemende groepen worden geen speciale kwaliteitsnormen opgelegd!

Programma
- voorstelling van de deelnemende groepen
- concert met arrangementen van volksliederen uit eigen land
- grote manifestatie in Ljubljana met 2 à 3 Sloveense liederen door alle
deelnemers samen gezongen. De partituren worden op voorhand
toegestuurd
Klik op http://www.pevski-tabor.si/cms/index.php?page=nedelja om te lezen welke nummers we in Sentvid met elkaar gezongen hebben.

parasols tegen de ergste hitte: boven 35 graden

Practische informatie
De koren verblijven in gastgezinnen. De Sloveense koorgemeenschap vangt de zangers uit andere landen op.
De deelnemende koren nemen de reiskosten (heen en terug) voor hun rekening. Koren uit Belgie kunnen bij de Vlaamse Gemeenschap een subsidiedossier indienen voor de terugbetaling van de reiskosten. Voor Nederland is er helaas geen specifieke subsidiepot.